" />

TEHNIČNE LASTNOSTI HIŠ

Novogradnja enodružinskih hiš

Hiše so zasnovane kot enodružinski stanovanjski objekti v dveh nadzemnih etažah, brez kleti in dokončane “na ključ”. Gradnja je klasična opečnata z armiranobetonskimi konstrukcijami in kvalitetnimi izolacijskimi materiali. Sodobna arhitektura zagotavlja veliko zastekljenih odprtih površin, ki omogočajo naravno svetlobo in povezanost bivalnega prostora z vrtom. Tehnologija gradnje zagotavlja izjemno energijsko učinkovitost stavb, ki sodijo v energijski razred B1.

Kakovostni materiali

Premišljeno notranjo ureditev dopolnjuje izbira kakovostnih materialov, izbranih ponudnikov:

– V vseh prostorih, razen v sanitarnih in kopalnici v nadstropju, je kot zaključni talni sloj kvalitetni gotovi troslojni panelni hrastov parket.
– V sanitarnih prostorih, na balkonskih ložah in terasah objektov je kvaliteten granitogres.
– V kopalnicah je kvalitetna sanitarna oprema Catalano z vgrajeno walk-in tuš kabino, nadglavno prho (rain shower) Grohe in talno kanaleto.
– Okna in balkonska vrata M SORA so izdelana iz lesenih profilov, zastekljena z visoko toplotno izolativno troslojno zasteklitvijo.
– Okna in lože imajo vgrajena zunanja senčila MEDLE (žaluzije krpanke) z električnim krmiljenjem.
– Vhodna vrata PIRNAR s 3-točkovno avtomatik ključavnico z vgrajenim elektromotorjem vezanim na biometerični dostop s čitalnikom prstnih odtisov, kljuka ima led osvetlitev.
– Hiše imajo sistem talnega ogrevanja v obeh etažah.
– Vsak objekt ima tudi svojo toplotno črpalko voda-zrak DAIKIN Altherma.
– Hiše imajo vgrajeno visoko kakovostno prezračevalno napravo/rekuperacijo, ki omogoča stalen dotok svežega zraka, ki se ob vstopu v hišo prefiltrira in ogreje s toploto odpadnega zraka, kar pomeni višjo kakovost bivanja in varčevanje z energijo.

Pametne inštalacije upravljajo vhodna vrata, senčila, razsvetljavo, vtičnico, domofon in alarmni sistem. Sistem omogoča bivalno udobje, racionalno rabo energije in popoln nadzor. Upravljanje sistema pametnih inštalacij je možno posredovati na mobilne naprave. Preko mobilnih naprav je možno upravljati tudi toplotno črpalko (ogrevanje hiše).

Varnost zagotavljajo vgrajen sistem za javljanje požara, gasilni aparat, alarmni sistem in varnostne kamere, ki jih prav tako lahko upravljate prek svojega mobilnega telefona.

Tehnična specifikacija >>

Primer opreme pritličja