" />

TEHNIČNE LASTNOSTI HIŠ

Novogradnja enodružinskih hiš

Hiše so zasnovane kot enodružinski stanovanjski objekti v dveh nadzemnih etažah, brez kleti. Gradnja je klasična opečnata z armiranobetonskimi konstrukcijami in kvalitetnimi izolacijskimi materiali. Sodobna arhitektura zagotavlja veliko zastekljenih odprtih površin, ki omogočajo naravno svetlobo in povezanost bivalnega prostora z vrtom. Tehnologija gradnje zagotavlja izjemno energijsko učinkovitost stavb, ki sodijo v energijski razred B1.

Kakovostni materiali

Premišljeno notranjo ureditev dopolnjuje izbira kakovostnih materialov, izbranih ponudnikov:

– V vseh prostorih, razen v sanitarnih in kopalnici v nadstropju, je kot zaključni talni sloj kvalitetni gotovi troslojni panelni hrastov parket, natur kvalitete, oljen.
– V sanitarnih prostorih, na balkonskih ložah in terasah objektov je kvaliteten granitogres.
– V kopalnicah je kvalitetna sanitarna oprema z vgrajeno walk-in tuš kabino, nadglavno prho (rain shower) in talno kanaleto.
– Okna in balkonska vrata so izdelana iz lesenih profilov, zastekljena z visoko toplotno izolativno troslojno zasteklitvijo.
– Okna in lože imajo vgrajena zunanja senčila (žaluzije) z električnim krmiljenjem.
– Vhodna vrata v stanovanju so protipožarna, protivlomna. Možnost nadgraditve cilindrične ključavnice s senzorjem za razpoznavanje prstnih odtisov-biometrija in/ali RFID bralcem.
– Hiše imajo sistem talnega ogrevanja v obeh etažah.
– Vsak objekt ima tudi svojo toplotno črpalko voda-zrak ter vodni filter, ki ob vstopu vode v objekt očisti vodo nesnag, trdih delcev, klora in razbija vodni kamen.
– Hiše imajo vgrajeno visoko kakovostno prezračevalno napravo/rekuperacijo, ki omogoča stalen dotok svežega zraka, ki se ob vstopu v hišo prefiltrira in ogreje s toploto odpadnega zraka, kar pomeni višjo kakovost bivanja in varčevanje z energijo.

Pametne inštalacije upravljajo vhodna vrata, senčila, razsvetljavo, vtičnice, domofon in alarmni sistem. Sistem omogoča bivalno udobje, racionalno rabo energije in popoln nadzor. Upravljanje sistema pametnih inštalacij je možno posredovati na mobilne naprave. Preko mobilnih naprav je možno upravljati tudi toplotno črpalko (ogrevanje hiše).

Varnost zagotavljajo vgrajen sistem za javljanje požara, sistem za javljanje ogljikovega monoksida, alarmni sistem in tri varnostne kamere, ki jih prav tako lahko upravljate prek svojega mobilnega telefona. Alarmni sistem omogoča med drugim javljanje v primeru odprtja oken.

Preberi več>>

Vizualizacija zunanjosti: vzhodna fasada